Prima Primissima díjra jelölték rektorunkat

Utolsó módosítás: 2018.08.19 02:14

2017-11-29

Idén tizenötödik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat. A másfél évtizedes múltra visszatekintő díj jelöltjeit idén is Dr. Csányi Sándor, az alapítvány Kuratóriumának elnöke mutatta be, köztük egyetemünk rektorát Dr. Sótonyi Pétert, akit a magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelöltek.

Az idei, jubileumi díjátadót követően összesen 450 díjazottat kerül ki a kiemelkedően tehetséges oktatók, művészek, újságírók, tudósok, sportolók közül. A jelöltek munkájukkal, tevékenységükkel nap, mint nap bizonyítják, hogy elkötelezettséggel, kitartással odaadással hogyan formálható, hogyan tehető jobbá jelenünk és hogyan formálható közös jövőnk. Napjainkban a díj olyan értéket képvisel, hogy már maga a jelöltté válás is komoly elismerésnek számít. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tíz kategóriában harminc díjazottat választanak majd ki. A magas erkölcsi elismerés mellett összesen 250 millió forintos támogatásban is részesülnek a saját szakterületükön kiválót alkotó díjazottak. Minden kategóriában három díjazott kap helyet, az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, összesen tízet. A Primissimák 15, míg a Primák 5 millió forint elismerésben részesülnek. A közönségdíjas jelölt személye idén is sms szavazással dől el. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A Közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb. 

A magyar oktatás és köznevelés kategória jelöltjei:

  • Prof. Dr. Sótonyi Péter Tamás rektor, állatorvos-anatómus
  • Hámori Veronika nyugalmazott iskolaigazgató
  • Dr. Lukács István irodalomtörténész, intézetigazgató


Az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a www.primaprimissima.hu honlapon.

A szavazatokat a +36 70 707 7000 számra küldött SMS-ben lehet leadni, a jelölt kódjának (15) elküldésével.

 

Rektor Úr Prima Primissima kisfilmje a linkre kattintva tekinthető meg!